Na een jarenlange worsteling met mijn identiteit om erachter te komen wie ik werkelijk was, heb ik inmiddels mijn kwetsbaarheden leren accepteren en weten te omarmen als een schat aan ervaringen die me hebben gevormd tot wie ik op de dag van vandaag ben. Ik ga uitdagingen niet langer uit de weg, maar grijp ze met beide handen aan om van te leren en mezelf te kunnen ontplooien. Wat is er nou mooier dan verborgen kwaliteiten ontdekken, die zich onverwachts openbaren? Daar groei ik van, in trots en in zelfvertrouwen!

Waar ik in het verleden alles verloren was, wist ik op geheel eigen, ondernemende en creatieve wijze de omslag te maken naar alleen nog maar iets te winnen hebben. Dit was voor mij de drive om mijn eigen ervaringen en ellende om te buigen tot een instrument waarmee ik nu iets voor anderen kan betekenen. Ik schreef een eigen doeboek ‘Trots op mezelf’ waarmee ik (jonge) vrouwen, gericht op het vergroten van zelfvertrouwen en jezelf accepteren zoals je bent. Ook zette ik mij met veel plezier in voor Nederlands grootste hulpverlenerssite Proud2Bme.

Ik werk met veel voldoening bij GGzE, waar ik anderen mag ondersteunen in hun herstel en de organisatie mag bijstaan en inspireren bij het inrichten van mensgerichte zorg. Markieza, Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid biedt mij een voedingsbodem om herstelondersteunende zorg op de kaart te zetten en organisaties ervan te overtuigen wat de waarde van ervaringsdeskundige inzet is. Daarnaast mag ik als docent een mooie bijdrage leveren in onderwijsontwikkeling en deskundigheidsbevordering van (beginnend) ervaringsdeskundigen en andere professionals.

Naast mijn expertise op het gebied van herstel en ervaringdeskundigheid, heb ik ook mijn opleiding Master Social Work afgerond. Ik ben leergierig en enigszins idealistisch. Ik geloof ten alle tijden in mensen, in verandering en in mogelijkheden. Als ik mijn zinnen ergens op gezet heb, dan ga ik daar ook voor en laat ik mezelf niet uit het veld slaan.

Wil je meer over mij weten? Kijk op www.nicolehoeymans.nl